U4HR webinar 13. svibnja: Onboarding novih zaposlenika – kako osigurati da svi znaju sve što trebaju znati?

Udruga U4HR vas poziva na web predavanje 13. svibnja 2020. u 16:30 h, putem Zoom platforme:

Onboarding novih zaposlenika – kako osigurati da svi
znaju sve što trebaju znati?


O predavanju:

Primjer koji ćete čuti je primjer IT tvrtke srednje veličine, tvrtke Bornfight, koja je kreirala onboarding program u potpunosti prilagođen potrebama organizacije s naglaskom na prilagodbu programa specifičnostima kulture i poslovanja.

Onboarding je proces stjecanja potrebnih znanja, vještina i ponašanja sa svrhom integriranja novih zaposlenika u organizaciju. I dok postoji više razina na kojima se može razvijati onboarding novih zaposlenika, na webinaru ćemo se fokusirati na dijeljenje znanja i iskustva stečenog tijekom razvoja onboarding programa za:

• Administrativni dio – što SVI trebaju imati
• Onboarding na razini cijele organizacije – što SVI trebaju znati

Neki od benefita za organizaciju koja provodi dobar program onboardinga su:

  • Smanjenje troškova zapošljavanja, odlaska, edukacije, vremena, organizacije itd.
  • Ujednačen pristup svim novim zaposlenicima
  • Unaprjeđenje radnog učinka novozaposlenih u kraćem vremenskom razdoblju – povećanje PRODUKTIVNOSTI
  • Snažnija povezanost među zaposlenicima i razvoj osjećaja pripadnosti novoj sredini – povećanje LOJALNOSTI
  • Poboljšanje komunikacije među zaposlenicima i svima uključenima
  • Veće zadovoljstvo poslom novih zaposlenika

Kome je predavanje namijenjeno?
Namijenjeno je HR stručnjacima koji žele uvesti ili unaprijediti postojeći onboarding program te menadžerima koji žele sudjelovati u razvoju onboarding programa organizacije.

Što možete očekivati na predavanju?
Predavačice će podijeliti praktično iskustvo kako onboarding program funkcionira te koji je bio proces uvođenja takvog programa u organizaciju. Podijelit će izazove i savjete na što obratiti pozornost prilikom uvođenja takvog programa i feedback zaposlenika koji su sudjelovali u onboarding programu.

PRIJAVA

O predavačicama
Dženita Džindo
Dženita radi kao project manager u Bornfightu od 2016. Prije toga je 5 godina radila i volontirala u globalnog organizaciji AIESEC gdje je stekla prva iskustva u vođenju projekata, timova, i sudjelovala u radu svi odjela (pa i HRa). Fleksibilnost u pristupu i procesu je glavna karakteristika koja ju prati kroz sve te uloge i područja rada. Nakon završenog studija na sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku provela je 7 mjeseci u Vijetnamu gdje je radila kao učiteljica engleskog jezika u privatnoj i javnim školama. Uživa u putovanjima, trčanju, hrani i svemu vezano uz Harry Pottera.

Valentina Bastalić
Valentina je psiholog u ljudskim resursima u Bornfightu od veljače 2019. Još pred sam kraj fakultetskog obrazovanja razvija veliki interes prema psihologiji u organizaciji. Sve ono što nju opisuje, smatra da može pronaći i u organizacijskoj psihologiji, a to su međuljudski odnosi na prvom mjestu, dinamičnost, fleksibilnost, puno zašto sa pregršt odgovora i puno kako. Studij psihologije je završila na Hrvatskom Katoličkom sveučilištu u Zagrebu, uz proveden semestar u sklopu razmjene studenata u Budimpešti. Voli putovanja, kuhanje, dobre knjige, serije i vrijeme provedeno s društvom uz poneku društvenu igru.