U4HR predavanje 28.2.: ”Employee personas: prikaz idealnog kandidata ili zaposlenika” Sanje Petek Mujačić

Poznajemo li svoje zaposlenike? Znamo li kakve ljude tražimo?
Employee personas: prikaz idealnog kandidata ili zaposlenika.

Dragi članovi Udruge,

Bilo da razmišljate o employer branding strategiji, kreiranju iskustva zaposlenika ili o poticanju angažiranosti, potrebno je razumjeti potrebe onih za koje kreirate okruženje ili komunikaciju. S obzirom da organizacije čine brojni zaposlenici različitih karakteristika, teško je razumjeti sve njih, poznavati ih, a posve nemoguće za svakog kreirati posebne aktivnosti i poruke. Potrebno je pronaći zajednički nazivnik, definirati najbitnije zajedničke karakteristike i pokretače, a onda prema tome kreirati strategije i provedbe.

Upravo tome služe persone – arhetipski (fiktivni) prikazi koji predstavljaju potrebe većih skupina, u smislu njihovih ciljeva i osobnih karakteristika. To je idealni prikaz vaših zaposlenika ili kandidata i to onih koji odgovaraju poslovnim ciljevima organizacije.

Izrada persona ne mora biti kompliciran proces, iako zahtjeva strukturirani pristup, no prilikom izrade istih, u praksi često zapnemo na pitanjima:
• Koji je optimalan broj persona za organizaciju?
• Kako ih segmentirati? Koliko broj ispitanika uključiti u fazu analize?
• Kako provesti proces mapiranja?
• Kako su persone povezane s poslovnom, a kako sa strategijom ljudskih resursa?
• I što sve možemo s personama? Kako ih koristiti za komunikaciju i employer branding, a kako za iskustvo zaposlenika?

Odgovore na ova pitanja te kako pristupiti izradi persona zaposlenika potražite na predavanju Sanje Petek Mujačić, direktorice i partnerice savjetničke kuće Hauska & partner. Iza Sanje je dugogodišnje menadžersko i konzultantsko iskustvo u području organizacijskog razvoja i kulture, razvoju timova i pojedinaca te provedbi komunikacijskih i strateških rješenja.

PRIJAVITE SE

Vrijeme i mjesto održavanja:
utorak, 28. veljače 2023. od 17:30 do 19:30 sati, WESPA Spaces (Zavrtnica 17, Zagreb) – dvorana Indigo

Vidimo se!
Vaša Udruga U4HR