Pričali smo o HR strategiji s Matildom Ivaniš Knez iz Biovege: pogledajte kako nam je biloU srijedu 16. veljače Udruga U4HR je u Undabotu održala 4. po redu susret HR-ovaca u sklopu Malih HR razgovora, ovoga puta s temom HR strategije.
Naša Hrvojka Kutle ugostila je Matildu Ivaniš Knez, voditeljicu ljudskih resursa Biovege / bio&bio.U nastavku pročitajte što nam je Matilda ispričala 🙂

Što je strategija? Kako je kreirati?
Strategija je način koji će nam pomoći ostvariti cilj.
Matilda je u HR došla iz prodaje te smatra da je kod kreiranja strategije jako važno da HR poznaje poslovanje tvrtke i da ima mindset: uvijek možemo nešto. Pri tome, strateški HR je usko vezan uz organizacijsku kulturu.

Za razumijevanje strategije bitno je poznavati proizvod i branšu / nišu.
Moramo znati kome se obraćamo i što nudimo te baratati argumentima, pa i financijskim rezultatima.

Strategija u Biovegi


Matilda nam je detaljno opisala temeljne vrijednosti tvrtke, odnosno 3 E načela poslovanja Biovege: ETIKA, EKOLOGIJA, EKONOMIJA, koja za Biovegu nisu samo slovo na papiru.

Ostvarenje strateških ciljeva
Naše sudionike zanimalo je kako prepoznati i razviti ljude koji će ostvariti strateške ciljeve u skladu s vrijednostima koje tvrtka zastupa.
Matilda smatra da je ključan rad s menadžerima koji strategiju realiziraju – rad s ljudima nije nešto usputno što radimo nakon što završimo s operativnim dijelom posla.
Pri tome mi HR-ovci ne smijemo zaboraviti niti vlastiti razvoj i razvoj svojih timova – moramo biti primjer, odnosno imati walk the talk mindset.

Našoj predavačici i svim sudionicima zahvaljujemo na dolasku – vjerujemo da ste naučili puno jedni od drugih i dobili ideje i inspiraciju koje možete provesti u djelo i u svojim tvrtkama 😊
Velika hvala i našem partneru tvrtki Undabot i HR Managerici Martini Bastašić, koji su nas još jednom ostavili bez daha prekrasnim uredima i gostoprimstvom 😉

Već u ponedjeljak 21. veljače očekuje vas novo predavanje, Razvoj kompetencija zaposlenika na temelju KPI-eva Andreje Švigir (Altius) – detalji ovdje. Vidimo se!