Poziv na predavanje: ”Uspješno upravljanje organizacijskom kulturom” – Hrvoje Kenfelj, 2. srpnja 2019.

Dragi članovi Udruge U4HR,

pripremili smo Vam osvježenje za ove sunčane dane, a riječ je o predavanju “Uspješno upravljanje organizacijskom kulturom” koje će održati Hrvoje Kenfelj, 2. srpnja 2019.

 

Zašto je upravljanje organizacijskom kulturom važno?

Uspješno upravljanje organizacijskom kulturom vjerojatno je među najvažnijim izazovima za svaku organizaciju, jer upravo ona, usklađena s organizacijskom vizijom i strateškim planovima, povezuje sve elemente organizacije u učinkovitu cjelinu. Što su promjene češće i snažnije, menadžment se mora sve više usredotočiti na unutarnju dinamiku organizacije, oblikovanje kvalitetnog ozračja te razvoj poželjne organizacijske kulture koja će potom, sama po sebi, prijetnje pretvarati u prilike.

Promjenu organizacijske kulture nužno je razumjeti kao dugotrajan, višegodišnji proces, u kojem – iako je ključan nositelj odgovornosti visoko rukovodstvo – okosnicu čine sve upravljačke razine i, naravno, zaposlenici. Implementacijom nove organizacijske kulture može se očekivati povećanje produktivnosti povećanim aktivnim sudjelovanjem svih zaposlenih i preuzimanje veće odgovornosti u ostvarivanju organizacijskih ciljeva.

Jednostavno rečeno, organizacijska kultura je način na koji se obavljaju poslovi u nekoj organizaciji.

Kada govorimo o kulturi, u stvari govorimo o porukama. Poruke dolaze iz tri izvora:

  • Ponašanje – ponašanje i potezi pripadnika upravljačke strukture šalju svim zaposlenicima jasne poruke o tome „što se ovdje očekuje“. Takve poruke često su mnogo jače nego one usmene, pa čak i pismene. Zaposlenici promatraju odluke svojih nadređenih, kako provode svoje vrijeme i način interakcije sa ostalima. Kako organizacije određuju pozicije i utjecaj svojih menadžera, stvara se slika o poželjnom i uspješnom modelu ponašanja u nekoj organizaciji.
  • Simboli simboli su akcije, odluke i situacije vidljive svim zaposlenicima – određivanje prioriteta, utrošak radnog vremena, organizacija i izgled radnog prostora. Simboli predstavljaju jako sredstvo za promjenu kulture, jer čak i male promjene simbola mogu odaslati veliku poruku.
  • Sustavi – sustavi nagrađivanja, mjerenja, kontrole, komunikacije – predstavljaju jasnu poruku o definiranim organizacijskim vrijednostima.

Predavač: Dr. Hrvoje Kenfelj 

 

 

Dr. Hrvoje Kenfelj je senior partner i jedan od osnivača tvrtke Axis HRM, u kojoj radi kao konzultant, coach i organizacijski trener. Tridesetak godina pruža konzultantske usluge na području organizacijskog razvoja, upravljanja organizacijskom kulturom, razvoja menadžmenta i upravljanja ljudskim resursima. Kreator je, voditelj i izvođač brojnih programa razvoja vodstvenih, menadžerskih i organizacijskih kompetencija, temeljenih na konkretnim organizacijskim primjerima s visokom razinom izravne implementacije. Iskustvo je stekao sudjelujući u razvoju raznovrsnih domaćih i međunarodnih organizacija širokog spektra djelatnosti, od proizvodnih, financijskih, prodajnih, ugostiteljskih, informatičkih, telekomunikacijskih do prosvjetnih, zdravstvenih, državnih i neprofitnih. Dugogodišnji predavač na Medicinskom i drugim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu te IEDC Bled School of Management. Pozvani predavač, organizator i sudionik brojnih visokoškolskih ustanova, konferencija, kongresa, savjetovanja i tečajeva. Od 1988. pružio je preko 3.300 in-house konzultant/trening/dana u kojim je obuhvaćeno preko 43.000 sudionika, većinom menadžera, u preko stotinu organizacija. Istraživač i voditelj u mnogim domaćim i međunarodnim projektima.

 

Osigurajte svoje mjesto na radionici!

Vrijeme radionice: utorak, 2. srpnja 2019. od 17:00 do 19:00 sati
Mjesto održavanja: Trinom (1. kat), Strojarska cesta 24, Zagreb
(Parkirati se možete na parkiralištu kompleksa TŽV-a Gredelj ili na javnim parkirnim mjestima u Strojarskoj ulici – 2. zona.)
Na radionici će vam biti osigurana i pauza te osvježenje u obliku sokova i grickalica.

Sudjelovanje na predavanju je besplatno za sve članove udruge U4HR.

 

Zbog velikog broja prijava i ograničenih mjesta, prijave na predavanje su zatvorene.

 

Veselimo se druženju!

Udruga U4HR

*Slika preuzeta s: https://www.td.org/insights/organizational-culturewhy-leaders-should-pay-attention