Upravno vijeće


hrvojka-kutle-profile-2

Hrvojka Kutle, predsjednica Udruge

Nakon završenog studija zaposlila se u INA-trgovini kao psiholog radeći prvenstveno na području regrutacije i selekcije.
Dolaskom u Zvijezdu i sustav Agrokor Koncerna razvija se u smjeru HR generalista te uporedo s razvojem područja ljudskih resursa unutar organizacije, prelazi u management tim.
Karijeru nastavlja u Iskon Internetu, gdje stječe daljnje iskustvo u managementu ljudskih potencijala.
Prepoznavši u sebi sklonost za prenošenjem znanja, počela se baviti trenerski radom iz područja osobnog razvoja. Nakon Iskon Interneta okušala se i u poduzetničkim vodama kroz trenerski i savjetodavni rad. Glavno područje njezinog interesa bio je razvoj ljudi i organizacija, te uspostava i razvoj područja ljudskih resursa unutar organizacija.

Od 2013.godine, pet godina je bila dio management tima Nove TV. U jesen 2018.godine, nakon 18 godina iskustva i osobnog učenja i razvoja na području ljudskih potencijala i managementa priključila se timu IN2. Uz mnoge edukacije i usavršavanja iz područja osobnog razvoja, posjeduje certifikat za korištenje MBTI inventara i certificirani je coach.

Hrvojka živi u Zagrebu sa sinom. Voli prirodu i amaterski se bavi umjetnošću.

marija-kalinic-profile

Marija Kalinić, članica upravnog vijeća Udruge

Mr.sc. Marija Kalinić, direktorica je i vlasnica tvrtke EPPUR SI MUOVE d.o.o. za savjetovanje, sa sjedištem u Zagrebu, specijalizirane za poslovne edukacije, razvoj i implementaciju sustava upravljanja ljudskim potencijalima, te razvoj potencijala pojedinaca i timova. Glavni moto tvrtke je: Korak po korak – ipak se kreće!

Ima veliko i raznoliko iskustvo u razvoju ljudskih potencijala, koje je stekla, kako kroz aktivnosti vlastite tvrtke, tako i radeći dugi niz godina na poziciji direktorice Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu – Studiju za socijalni rad u Zagrebu, a magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te se redovito usavršava u području primjenjene psihologije, čije spoznaje koristi u svom radu.

Predavačica je kolegija Upravljanje ljudskim potencijalima na Visokoj poslovnoj školi PAR Rijeka i kolegija Organizacijsko ponašanje na  Visokom učilištu EFFECTUS – visokoj školi za financije i pravo Zagreb.

danijela-thur-profile

Danijela Thür, članica upravnog vijeća Udruge

Danijela Thür diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij za socijalni rad.

Tijekom studija volontirala je u Društvu za psihološku pomoć gdje je naučila osnove savjetodavnog rada. Prošla je niz stručnih edukacijskih programa iz područja upravljanja ljudskim potencijalima u Hrvatskoj i inozemstvu te relevantne treninge iz područja razvoja menadžerskih vještina.
Završila jednogodišnju edukaciju za poslovnog trenera i NLP praktičara.
Radno iskustvo je stekla na rukovodećim radnim mjestima u privatnom i javnom sektoru gdje je uspostavljala i razvijala odjele ljudskih potencijala.

Profesionalno iskustvo uključuje strategije upravljanja ljudskim resursima, regrutaciju i selekciju, upravljanje radnim učinkom, nagrađivanje i motiviranje, upravljanje karijerama i edukaciju. Predavač je na in-house i otvorenim edukacijskim programima iz područja upravljanja ljudskim potencijalima i Viši certifikator u projektu izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima “Certifikat Poslodavac Partner”.

jasna-rilovic-profile

Jasna Rilović, članica upravnog vijeća Udruge

Jasna Rilović, HR konzultant, trener i coach, nakon dugogodišnjeg iskustva na rukovodećim pozicijama u odjelu ljudskih resursa, 2014. godine osniva kompaniju Human Capital d.o.o. , s ciljem da kroz projekt “HR po mjeri” svojim stručnim znanjem i iskustvom pomogne kompanijama da, bez obzira na njihove financijske mogućnosti i broj zaposlenika, uvedu najbolje HR prakse u svoje poslovanje.

Svoje bogato iskustvo, Jasna je stjecala u velikim internacionalnim firmama, počevši na poziciji Human Resources Manager-a u predstavništvu francuske kompanije Renault Nissan Hrvatska d.o.o. gdje od starta postavlja sve HR procese na teritoriju Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.
Karijeru nakon nekoliko godina nastavlja u američkoj farmaceutskoj kompaniji Abbott Laboratories d.o.o. gdje je zadužena za ljudske resurse u 18 zemalja (CIS, Ukrajina i Ex-Yugo) i gdje ima prilike uspostavljati HR procese i alate u visoko organiziranoj korporaciji.
Nakon 6 godina rada u Abbott Laboratories d.o.o. gdje je imala prilike aktivno sudjelovati kako u preuzimanju kompanije Solvay tako i u separaciji kompanije Abbott u dvije nove kompanije (Abbott i Abbvie), odlazi na poziciju HR Direktora prvo u domaću farmaceutsku kompaniju PharmaS, a nakon pola godine preuzima i dodatnu odgovornost i za Ra-Lu Logistiku, kompaniju u sklopu Lura Grupacije.
Po struci socijalni pedagog, s dodatnim znanjem samostalnog računovođe, Jasna se tijekom svoje bogate karijere stalno usavršavala na brojnim edukacijama, te je između ostalog stekla zvanje NLP majstora, akreditiranog executive coach-a, te dobila licence za implementiranje i stvaranje centara za procjenu i razvoj (assessment centri), CCU (Corporate Coach U), Insights i dr.

Jasnin dugoročni cilj je da pomogne što većem broju kompanija u stvaranju i razvijanju ljudskih resursa kroz postavljanje kvalitetnih HR alata i primjenjujući najbolje svjetske prakse u razvijanju zaposlenika.