Upravno vijeće


Capture

Hrvojka Kutle, predsjednica Udruge

Hrvojka Kutle profesorica je psihologije, HR professional, Co-Active coach, mentor/trener leadership vještina i trener coaching vještina.
1999. godine zaposlila se u INA Trgovini kao organizacijski psiholog, prvenstveno radeći na poslovima regrutacije i selekcije. Prešavši u Zvijezdu i Agrokor koncern stekla je dodatno iskustvo rada kao HR generalist, a s razvojem funkcije ljudskih resursa u organizaciji postala je dio menadžment tima. Karijeru je nastavila u Iskon Internet i stekla dodatno iskustvo rada u upravljanju ljudskim resursima.
U to vrijeme počela se baviti trenerskim i savjetodavnim radom iz područja ljudskih potencijala, individualnog, timskog i organizacijskog razvoja. Od 2013. godine dio je menadžment tima Nove TV, da bi nakon 5 godina prešla u IN2 na poziciju direktora HR-a i komunikacija.
Jedna je od članica Upravnog vijeća Udruge U4HR kroz koju aktualizira svoju želju za dijeljenjem znanja i iskustva iz svojeg višegodišnjeg rada.

Uz mnoge edukacije i usavršavanja iz područja osobnog razvoja stekla je MBTI Certified Practitioner Diploma i AoEC Practitioner Diploma in Executive Coaching.
Nakon završenog CTI Coach Training Program-a 2020. godine (Co-Active Coach) nastavlja svoje coaching putovanje kao CO-Active Coach i član ICF-a.

marija-kalinic-profile

Marija Kalinić, članica upravnog vijeća Udruge

Mr.sc. Marija Kalinić, direktorica je i vlasnica tvrtke EPPUR SI MUOVE d.o.o. za savjetovanje, sa sjedištem u Zagrebu, specijalizirane za poslovne edukacije, razvoj i implementaciju sustava upravljanja ljudskim potencijalima, te razvoj potencijala pojedinaca i timova. Glavni moto tvrtke je: Malim koracima do značajnih promjena!
Ima veliko i raznoliko iskustvo u razvoju ljudskih potencijala, koje je stekla, kako kroz aktivnosti vlastite tvrtke, tako i radeći dugi niz godina na poziciji direktorice Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu – Studiju za socijalni rad u Zagrebu, a magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te se redovito usavršava u području primjenjene psihologije, čije spoznaje koristi u svom radu.
Također, predaje na Visokoj poslovnoj školi PAR Rijeka, kolegij ”Upravljanje ljudskim potencijalima”, te na EFFECTUS – studij financije i pravo Zagreb, kolegij ”Organizacijsko ponašanje” na diplomskom studiju MBA – smjer Upravljanje ljudskim potencijalima i znanjem.

danijela-thur-profile

Danijela Thür, članica upravnog vijeća Udruge

Danijela Thür diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij za socijalni rad.

Tijekom studija volontirala je u Društvu za psihološku pomoć gdje je naučila osnove savjetodavnog rada. Prošla je niz stručnih edukacijskih programa iz područja upravljanja ljudskim potencijalima u Hrvatskoj i inozemstvu te relevantne treninge iz područja razvoja menadžerskih vještina.
Završila jednogodišnju edukaciju za poslovnog trenera i NLP praktičara.
Radno iskustvo je stekla na rukovodećim radnim mjestima u privatnom i javnom sektoru gdje je uspostavljala i razvijala odjele ljudskih potencijala.

Profesionalno iskustvo uključuje strategije upravljanja ljudskim resursima, regrutaciju i selekciju, upravljanje radnim učinkom, nagrađivanje i motiviranje, upravljanje karijerama i edukaciju. Predavač je na in-house i otvorenim edukacijskim programima iz područja upravljanja ljudskim potencijalima i Viši certifikator u projektu izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima “Certifikat Poslodavac Partner”.

imgpsh_mobile_save1

Martina Bastašić, članica upravnog vijeća Udruge

Nakon studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Martina je studirala na poslijediplomskom specijalističkom studiju Organizacija i menadžment na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Znanja iz područja psihologije i upravljanja ljudskim potencijalima nadograđuje pohađanjem stručnih edukacijskih programa u Hrvatskoj i inozemstvu. Završila je jednogodišnju edukaciju za NLP poslovnog praktičara te certifikacijski trening za korištenje Inspire alata za procjenu i edukaciju za korištenje Points of You metodologije osobnog, profesionalnog i organizacijskog razvoja.

Karijeru je počela kao savjetnik za ljudske resurse te konzultant za traženje, selekciju i outplacement zaposlenika u agenciji za savjetovanje u području upravljanja ljudskim potencijalima. U ulozi voditelja ljudskih resursa u produkcijskoj kući, a potom nastavljajući se baviti HR aktivnostima u televizijskoj kući, sudjeluje u organizacijskim promjenama te razvoju timova i rastu kompanije. Karijeru nastavlja u IT industriji u području upravljanja ljudskim potencijalima.
Njezino profesionalno iskustvo uključuje procese upravljanja ljudskim potencijalima kao što su traženje, selekcija i procjena kandidata, onboarding, employer branding, interna komunikacija, izgradnja organizacijske kulture, provođenje organizacijskih istraživanja, upravljanje radnim učinkom, kompenzacijski menadžment, planiranje i provođenje organizacijskih promjena te razvojnih i edukacijskih aktivnosti na razini timova i kompanije.

U slobodno vrijeme voli istraživati prirodu, planinariti, fotografirati, kuhati te uživa u druženju s prijateljima.

Ana Ćuro Rukavina slika

Ana Ćuro Rukavina, članica upravnog vijeća Udruge

Ana Ćuro Rukavina je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer marketing.

Tijekom studija, pored marketinga i komunikacija, razvija interes za područje upravljanja ljudskim potencijalima zahvaljujući iskustvu vođenja timova i rada na projektima u međunarodnoj studentskoj udruzi AIESEC. Svoju karijeru započinje u social media marketing agenciji Interaktivni studio (iSTUDIO) koja se među prvima počela baviti marketingom na društvenim mrežama u regiji te kasnije postaje full service digitalna marketinška agencija Degordian. Tu, kao prva osoba za upravljanje ljudskim potencijalima, stječe iskustvo u tom području te postavlja HR odjel, HR procese i pruža partnersku podršku menadžmentu pri rastu tvrtke od 30 do 200 zaposlenika.

Kroz svoju karijeru nastavlja raditi u IT industriji u tvrtkama Mediatoolkit i Bornfight te sudjeluje u više organizacijskih promjena te razvoju i rastu obiju tvrtki. Njezino profesionalno iskustvo uključuje HR procese kao što su analiza radnih mjesta, selekcija, employer branding, onboarding, izgradnja organizacijske kulture, interna komunikacija, razvojne aktivnosti, organizacijske promjene, offboarding te izgradnja i jačanje liderskog tima tvrtke.

Jedna od Aninih ključnih vrijednosti je razvoj, stoga kroz svoje iskustvo polazi niz edukacija u području upravljanja ljudskim potencijalima, primijenjene psihologije i osobnog razvoja. Stekla je certifikat za Strength Development Inventory (SDI) alat u organizaciji tvrtke Gentis te NLP Business Practitioner i NLP Master certifikat u organizaciji tvrtke Transforma.

Također, u sklopu rada na sebi bavi se yogom, meditacijama, mindfulnessom, pisanjem dnevnika te otkrivanjem prirode.