Matej Sakoman pokazao kako izgleda zdrava i zrela osobnost HR-a

U ponedjeljak 23. travnja u organizaciji Udruge U4HR magistar i profesor psihologije te voditelj tvrtke Resisto Matej Sakoman održao je zanimljivo predavanje na temu “Koju igru igraš: Posljedice negativnih uloga na našu karijeru i odnose”. U prostorijama Trinoma okupilo se 30-ak osoba koje su imale priliku saznati kako prepoznati otrovne uloge u karijeri te kako odgovoriti na mnoge izazove, ali i stvoriti pozitivne promjene.

Kroz predavanje naglasak je bio na sljedećih pet stvari: timskoj dinamici ili stavovima u životu,  čovjeku, koji je zapravo tema psihologije, stavovima o sebi, odnosno samopoštovanju, zatim stavovima o radu i za kraj, na sumiranju uloga zbog kojih je netko više ili manje uspješan.

Sudionici radionice bili su podijeljeni u grupama u kojima su timski rješavali zadatke, pokušavali otkriti više o sebi, svojim jakostima, postignućima, talentima i znanjima, kao i stavovima u životu, odnosno koliko su spremni preuzeti odgovornost za svoj život.

S obzirom na situaciju u Hrvatskoj, u kojoj svake godine nestane grad veličine Kutine,  što zbog iseljavanja stanovništva, što zbog niskog nataliteta, Sakoman je kazao kako trebamo preuzeti odgovornost za to. Stoga smatra kako poduzetnik treba biti odgovor na taj društveni problem. “Ipak, prije svega potreban nam je čovjek. Moramo definirati i redefinirati čovjeka, iz ove ideološke percepcije”, istaknuo je.

Govoreći o ulogama, zapravo govorimo o nutrini čovjeka. Sakoman je čovjeka podijelio na sljedeće razine – na dnu su instinkti, refleksi, nagoni… Nakon toga je afektivni dio odnosa, odnosno  privrženost, pripadnost. Zatim se razvija ego – ili racionalni dio čovjeka. I zadnji dio je superego, koji se pita “što se od mene očekuje?”. Do unutrašnjih konflikta dolazi kad su različite razine u sukobu, odnosno kad sa svake razine čujemo različite glasove.

Dvosatno predavanje završilo je predstavljanjem trokuta stvaralaštva, a za kraj Sakoman je istaknuo kako se u životu najviše isplati ulagati u dobre međuljudske odnose.