Jelena Jelušić s nama podijelila iskustvo digitalne transformacije tvrtke i zaposlenika

U srijedu 12. srpnja u organizaciji Udruge U4HR gostovala je Jelena Jelušić, psihologinja koja je zadužena za edukaciju i razvoj zaposlenika, talent management, employer branding strategiju te razne HR projekte. Vodeći se motom “Želiš li mijenjati druge, kreni od sebe! Jelena nam je pokazala kako je, želeći uvesti promjene u organizaciji, morala najprije i sama naučiti nešto novo. Upravo taj put učenja donio je razne projekte kojima su angažirali i inspirirali zaposlenike, potaknuli inovativnost te došli do konačnog cilja – digitalne transformacije.

Vipnet je imao veliki zadatak – željeli su od tradicionalnog operatera postati prava IT tvrtka. Pod sloganom “Let’s get #digitAll program” započela je promjena koja je uz digitalne ambasadore metodom pokušaja i pogreške stvorila tri glavna područja na kojima su intenzivno radili: kako digitalizirati korisnika, kako digitalizirati interne procese i u konačnici kako digitalizirati vještine.

Kao pokretače svih procesa, Jelena je izdvojila 3 ključne stvari: tim, povjerenje i agilnost. Ono što se cijelim putem protezalo kao glavna misao jest da neovisno koliko tehnološki napredujemo, ono što nas pokreće su, na prvom mjestu, ljudi. Design thinking kao metoda za stvaranje inovacija, razvoj inovacijske kulture i buđenje kreativnosti pokazala je da danas ljudi žele da sve bude brzo, uspješno, aktivno, odmah i sad. Agile software development podrazumijeva stvaranje malih funkcionalnih timova koji zajedno surađuju, po mogućnost sjede fizički blizu, gdje su svi članovi tima na istoj razini odgovornosti. Na taj se način pokušava sastanke vremenski ograničiti kako bi bili produktivniji, ali s jednakom kvalitetom: prati se razvoj iz dana u dan na način da članovi daju povratne informacije o tome što su radili, jesu li se susreli s kakvim poteškoćama, koji su sljedeći koraci. Naglasak je na iterativnom razvoju, a ne razvijanju elementa po elementa. Cilj toga je da se određeni “proizvod” isporuči za npr. 2 tjedna. Ako je sve u redu, nastavlja se s razvojem, ako nije – odustaje se. Na taj se način ne troše resursi i velika količina vremena.

S obzirom na današnji brzi rast tehnologije i unatoč tome što se korištenje društvenih mreža uvriježilo na dnevnoj razini, tvrtke se još uvijek susreću s pojedincima koji odbijaju biti dio istih te često propuste ono što se trenutno događa. Vipnet je tome doskočio na način da imaju platformu sličnu današnjim društvenim mrežama, gdje svaki zaposlenik može izraditi svoj profil i ta se mreža isključivo koristi kako bi se zaposlenike obavijestilo o projektima, planovima, događanjima i informacijama nužnim za svakodnevni rad. Tako je zaposlenicima dana sloboda da se dobrovoljno uključe u interna događanja, bez da moraju biti dio globalnih društvenih mreža.

Kako bi potaknuli kreativnost i razvoj zaposlenika, organiziraju timske tečajeve. Prednost je što u timu ne moraju biti zaposlenici istog odjela. Tako se potaknulo korištenje vještina gdje je svaki zaposlenik doprinio idejom ili prijedlogom iz svog područja rada. Cilj timskih treninga je da se nakon treninga u svakodnevnom poslu iskoristi naučeno i primijeni iskustvo. Rezultat su, potvrđuje Jelena, bile zaista genijalne poslovne ideje. Uz to, zaposlenicima je omogućena learning platforma gdje mogu učiti novo i usavršavati postojeće znanje.

Uključenost zaposlenika u tvrtku potaknuli su i na način da se nagrađuju zaposlenici koji preporuče nekog svog poznanika za kojega smatraju da odgovara uvjetima otvorene radne pozicije. Na taj su način pokazali da vjeruju u svoje zaposlenike te cijene njihovo mišljenje. I upravo je to kritičko razmišljanje, savjeti, kreativnost, empatija, timski rad, prosuđivanje i pregovaranje ono u čemu tehnologija nikada neće moći u potpunosti zamijeniti čovjeka.

U nastavku možete vidjeti i kako nam je bilo na predavanju.
 
Zahvaljujemo predavačici te svima koji su odvojili vrijeme za dolazak!