ISTUPI I RECI: trening javnog govora Anite Tripalo 13. rujna

TRENING JAVNOG GOVORA
Istupi i reci

Dragi članovi,

nakon ljetnog odmora, a uoči novih poslovnih izazova, pozivamo vas na radionicu javnog govora Anite Tripalo: ISTUPI I RECI.

Uspješan poslovni čovjek neprestano radi na svojoj stručnosti, pazi na svoj integritet i autentičnost, a prije nego što ih izgovori, svoje misli propusti kroz tri Sokratova sita, pazeći na istinu, dobrotu i korisnost za kolege, poslovne partnere, klijente.

No ne manje bitno je i kakvim će tonom to izgovoriti, kojim ponašanjem tijela ojačati i oslikati te kojom glasnoćom će izrečeno postići ili možda mimoići slušanje druge strane.
Trebamo biti svjesni moći svog govornog nastupa, osobito u situacijama povišenog adrenalina, u stresu i krizi. Osviještenom uporabom glasa i načina govora tada ćemo uspjeti kontrolirati izražavanje negativnih emocija, a i zaštititi svoju privatnost pa ćemo u nastupu zadržati odmjerenost i odlučnost i biti jasni i uvjerljivi.

Dojam koji druga strana o nama stvara na temelju glasa, govora i govora tijela možemo kontrolirati, a fonetičarka Anita Tripalo će na kratkoj interaktivnoj radionici dati savjete kako imati moćan poslovni govorni nastup – onaj koji utječe, uvjerava drugu stranu, motivira na akciju ili pak samo na jasan i efektan način informira o ideji/projektu/proizvodu/usluzi.

Nakon kratkog uvoda, kontekstualizacije i diskusije, sudionici događanja će imati priliku proći kraći niz fonetskih vježbi za glas i izgovor (dikciju) te vježbe usmjerenosti, izražajnosti i uvjerljivosti govorenja, uz prikladnu gestu i mimiku.

Edukatorica stoji na raspolaganju za moguće individualne procjene i upute u neformalnom dijelu događanja.


Anita Tripalo je ANITA TRIPALO, fonetičarka, učiteljica glasa i govora, trenerica javnog i medijskog nastupa.

Još na završnoj godini studija fonetike postala je mentorica retorike srednjoškolcima, a govorništvom se bavila i poslije, držeći edukacije iz retorike, medijske treninge te govorne vježbe osobama iz gospodarstva i javnog života. Više od dva desetljeća poučavala je novinare i voditelje HRT-a govoru ispred kamera i mikrofona, u studijima i sinkronizacijama, pripremala ih za komentiranje iz sportskih arena, vođenje priredbi i javljanja uživo. Izvoditeljica je niza radionica javnog nastupa, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, radionica protiv straha i treme i ostalih edukacija iz glasa i govora.
Na Bernaysovoj Političkoj akademiji predaje u modulu Govorništvo i javni nastup, učiteljica je glasa i dikcije na Storylabovoj Storytelling akademiji, a s kolegicom novinarkom Ivanom Alfier osmislila je i izvodi medijski trening „Govori jezikom medija“.
www.jekajeka.hr

PRIJAVITE SE

Vrijeme i mjesto održavanja:
utorak 13. rujna od 17:00 do 19:00 sati, HUB 385 (Petračićeva 6, Zagreb)
 sudjelovanje je besplatno za sve članove Udruge U4HR
*Još niste član Udruge? Postanite član i koristite pogodnosti članstva.