Danijel Ritz: Organizacijske konstelacije: Direktan pristup sistemskoj inteligenciji tvrtke

U četvrtak 07.04.2016. Danijel Ritz, sistemski konstelator / coach / konzultant održao je predavanje  na temu:‘Organizacijske konstelacije: Direktan pristup sistemskoj inteligenciji tvrtke”.

Za temu sistemskih konstelacija do sada ste čuli vjerojatno samo u osobnom i obiteljskom kontekstu, a na radionici smo kroz teoretski i praktični dio naučili osnove sistemskih konstelacija unutar poslovnog okruženja.
U sklopu dvije interesantne vježbe naučili smo kako HR-ovcima sistemske konstelacije unutar tvrtke mogu pomoći riješiti problematične i izazovne situacije uzimajući u obzir cjeloviti organizacijski sustav i odnose između elemenata koji ga čine.

Evo komentara nekih od sudionika:
Tena Tomaš, voditeljica Junior Cluba udruge U4HR:
“Predavanje na temu organizacijske konstelacije je bilo inspirativnom i zanimljivo. Kroz teoriju i praktično iskustvo smo vidjeli kako su sistemske konstelacije tehnika koja pruža uvid u nevidljive odnose u kompaniji na razini sustava, međusobnih odnosa i individualne pozicije. Kompanijama i timovima koji se nalaze u problematičnim i izazovnim situacijama drugačiji pogled na sustav i odnose donosi fleksibilnost i mogućnost razrješenja problema.”
Katarina Lovrenčić:
”S konstelacijama sam se susretala u kontekstu obiteljske terapije i intrigiralo me kako takvu tehniku primjeniti u organizacijskom okruženju. Danijel je vrlo zorno kroz primjere pokazao zašto je razmišljanje o sustavu kao cjelini važno i za nas intuitivno. Kroz vježbu smo imali priliku vidjeti kako izgleda primjena metode u radu i da zaista funkcionira. Konstelacije mi se čine kao metoda koju treba doživjeti jer zvuči vrlo apstraktno što je u skladu s tim da se koristi u razrješavanju problema kada analitički, “klasični” alati nisu idealni. Sjajna radionica.”

Fotografije s događanja pogledajte na Facebook profilu Udruge.
Hvala svim sudionicima na dolasku!

Propustili ste predavanje? Pratite redovito obavijesti na stranicama Udruge te na službenoj Facebook stranici te na vrijeme rezervirajte svoje mjesto!
Niste još član Udruge U4HR, a zanima vas područje upravljanja ljudskim potencijalima i voljeli biste nam se priključiti? Registrirajte se kao član!Odgovori